Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ännu en topplista

Av Posted on Inga taggar 0

Har du funderat på vilka städer som kommer att vara Lonely Planet’s Best in Travel 2014 – top 10 cities?
Jag ska ärligt erkänna att det hade jag inte heller. Det är liksom inte riktigt samma sak som om någon hade erbjudit dig information vem som tar hem nästa års Nobelpris i litteratur eller flest Oscars.
Nu är ju Lonely Planet ändå Lonely Planet (ett påstående som ingen kan klandra mig för) och om det kommer ett mail med just … Lonely Planet som avsändare så är inte jag sämre än att jag läser och begrundar.

Något som slår mig är att Sydney inte är med. Jag scrollar längre och längre ner och skakar klentroget på huvudet åt Riga, Vancouer och Paris.
Till sist tvingas jag konstatera att Australiens urbana pärla detta år inte finns med i finrummet. Jag tänker att det givetvis måste handla om ett misstag eller möjligen ett avsiktligt förbiseende. Man måste ju låta andra, mindre bemedlade, städer får komma till också.

Jag slappnar av en aning, när jag ser att Adelaide är med. Det är bara att instämma. South Australias huvudstad är inte bara en vacker och trevlig stad. I dess omnejder finns mycket roligt att se och göra. Jag stämmer alltså gärna in i hyllningskören.
Jag kommer att inom ett par veckor att befinna mig just i Adelaide. Räkna alltså med att kunna läsa mer om denna stad här på bloggen inom kort.

Det är också glädjande att se att Kapstaden kvalar in på denna exklusiva lista. Själv var jag helt golvad efter mitt besök där, och måste absolut dit igen. Se min film från den resan här.