Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Är i Katoomba

Idag hävde sig temperaturen i Sydney upp mot 28 grader. Jag gjorde därför det som många i stan gör det när det blir för varmt; drog upp i bergen. Javisst, jag har åkt till Katoomba i Blue Mountains.
Det är fjärde gången som jag är här men första gången som jag åker hit med tåg. Det var förvånansvärt smidigt och faktiskt också billigt. För en tvåtimmars resa med ganska mycket fint att titta på ut efter vägen, ville man ha AU$8.50 av mig (ungefär 55 kr)
Jag betalade och såg glad ut. Jag hade kunnat betala det dubbla och fortfarande se glad ut.

Jag har tagit in i trivsamma YHA Katoomba. Jag hade planer på att ge mig ut på en bushwalk. Trevliga Hostel Manager Bronwen tyckte att det lät som en bra idé, och föreslog också att jag imorgon skulle testa på abseiling; dvs att fira ner sig med rep utför ett stup. Här sa en röst som lät väldigt mycket som min att: ”Ja, det kunde kanske vara kul.” Nu gick inte killarna med repen att få tag i, och jag hoppades innerligt under min bushwalk att de inte skulle höra av sig och jag skulle slippa.
Givetvis låg det en lapp och väntade på mig, när jag dammig och trött kom tillbaka några timmar senare. Allt är ordnat. Kom ner till receptionen 8.45.

Attans! Vad ska jag nu ta mig till? Jag är ju höjdrädd. Ska kanske spela sjuk?
Nåja, som tur är har jag med mig många av det som man i Australien kallar undies. Det kan komma att behövas…

image.jpg

Fina YHA i Katoomba

image.jpg

Three Sisters, Blue Mountains