Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Australien 2013

Tänk så fort två veckor kan gå. Å andra sidan, vad hade jag väntat mig? Underbart är kort, som Povel Ramel en gång sjöng.
Mina tidigare resor till Australien har sträckt sig från sju veckor till nästan 6 månader. När jag då har mött folk, som lite med skammens rodnad på kinderna har medgett att de bara är här 2-3 veckor, har jag utbrustit: ”Men då hinner ni ju knappt se något.” Det var både rätt och fel av mig på samma gång, inser jag nu.

Visst avundas jag de som kuskar runt i Australien i maklig takt under veckor och månader, men man hinner faktiskt förvånansvärt mycket på två veckor om man planerar bra. Man kan dock inte unna sig någon ta-det-lugnt-dag. Det närmaste som jag har kommit det är när jag har suttit på bussar, tåg och flyg, och även om man kan andas ut en stund är det sällan avkopplande.

Det har naturligtvis funnits ögonblick av frustration. Dels under planeringsstadiet: Oooh jag hade så gärna åkt dit också, och här på plats: Tänk den som hade kunnat stanna här några dagar till.

En del mina upplevelser har ni fått läsa om här, men det mesta återstår att redovisa. Det kommer att publiceras artiklar och filmer här allt eftersom, så titta förbi ofta.

Jag har haft väldigt roligt på min resa, men jag ska också erkänna att det höga tempot har tagit på mig. Jag är ganska trött denna sista kväll innan hemresan. Det känns som att jag skulle behöva ta semester efter detta. Australien lär vara fint så här års …

image.jpg

Flinders Ranges, South Australia, 16 november 2013.