Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Frusen i Australien

Vi hade natten till idag ett väderomslag i Katoomba. Från präktiga 25 grader ner till 16 grader. Från sol till regn dessutom. Dock spenderades hela dagen utomhus eftersom det blev abseiling … och canyoning. Under den senare strapatsen hade vi lyckligtvis våtdräkter på oss. (Mer om dessa äventyr, när jag fått ordning på bilder och filmklipp.)

Jag var ganska frusen när jag kom tillbaka till vandrarhemmet. En dusch på nästan en halvtimme hjälpte en del, men så fort jag kom in på rummet igen började jag huttra. ”Tokstollar till aussies som lever i tempererat klimat men som inte fattar att centralvärme kan vara något bra att ha”, tänkte jag.

Jag drog mig till minnes hur jag en gång satt på ett vandrarhem på Nya Zeeland, också ett land som centralvärmeguden glömde. Jag skrev vykort hem och frös förskräckligt. Enda tröst var min tjocka ylletröja och en liten elkamin som stod på golvet. Alltså skrev jag vykort på golvet :”Kära pappa, skicka mera pengar …
Då kaminen inte var av det effektivare slaget, kom jag att flytta mig närmare och närmare. ”… och dessutom har jag blekt håret och det var inte gratis.
Till sist hittade jag min hotspot. En behaglig värme spred sig genom kroppen. ”… så rappa på lite med pengarna för jag tänkte mig ner till Mount Cook i nästa vecka.
Det var då som jag inte bara kände värme utan också en lukt; en bränd lukt. Samtidigt blev det väldigt varmt på nedre delen av ryggen. AAJ!
Min fina ylletröja, nu med ett stort brännmärke, och jag gick skilda vägar den kvällen. Pengarna kom dock fram.

Ja, de är för roliga med sina totala brist på centralvärmeinsikt, suckade jag en gång till när jag för en stund sedan satte på en kopp te för att få lite varmt i mig.
Just när teet var klart kastade jag en blick mot fönstret. Alldeles nedanför fönstret upptäckte jag det här:

image.jpg

Elementärt, min käre Australienbloggare!

Och funkar gör det också. Kan ni gissa var jag sitter, när jag skriver dessa rader?