Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Mer musik

Av Posted on Inga taggar 0

För en tid sedan presenterade jag min Spotify-lista Sounds of Australia. De som redan har kollat in den vet att den är fullsmäckad med bra musik från eller med stark anknytning till Australien. En rad olika genres är representerade och jag vill mena att de flesta hittar något av intresse. (Det är mitt blygsamma sätt att säga att det är en fantastisk lista.)

Nog vore det dock konstigt om den inte kunde bli ännu bättre. Det ansåg flera läsare av Australienbloggen och hörde av sig och tipsade. Jag hade redan gjort några tillägg när denna kommentar från Nicklas Wallberg nådde mig:

Hejsan,
Har jobbat nere i Melbourne i några år med ett projekt som heter tramsessions.com och har några tips till dig.
Paul Kelly är det första och kan kanske vara den största singer-songwriter som de har. Han måste bara in på listan. Sen har vi ju förstås Gotye som slog världen med storm för några år sedan med låten ”Somebody I used to Know” (förövrigt den mest spelade låten på Spotify, någonsin!).
Tycker också att några nya namn som Julia and Angus Stone borde vara med, och kanske Xavier Rudd också. Han blandar pop och rock med didgeridoo och är supermusikalisk. Också, skulle inte kalla Powderfinger hårdrock, mer rock eller pop. Stora är de dock så de borde vara med på listan som du säger.
Kul initiativ! Australien har en fantastisk musikscen så det är kul att Sverige uppmärksammar den också. Bra skrivet!

Tack! Nu har jag lagt till artisterna som du tipsade om och uppdaterat artistinformationen.

Här ett litet filmklipp som jag hittade om Nicklas spårvagnsmusikprojekt: