Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

På väg hem

Flyget från Adelaide går inte alls direkt till Hong Kong. Vi ska tydligen till Melbourne först, vilket står klart först när jag kommer till gaten. Det är som att Australien vill hålla kvar mig så länge som möjligt. Efter en timmes resa i ”fel” riktning och ytterligare en timme på Melbournes flygplats är vi till sist på väg norrut mot Asien.

Två familjer med jämngamla barn möts i höjd med min plats. De är på väg till toaletterna, men stannar upp och börjar prata med varandra. Det är barnens intresse för varandra som är isbrytaren; en skön blandning av vill så gärna prata med den andra flickan men det känns ändå bra att klänga mig fast runt mammas ben.
Ena familjen är från Hong Kong och den andra från Macao. De har varit på semester i Australien.
– Hade ni det bra?
– Ja, Australien är fantastiskt!

Utanför mitt fönster har de rektangulära åkerlapparna ersatts av ett kargt, men ack så vackert landskap: Det röda.
Det är väldigt platt men strax flyger vi över en något mer kuperad terräng. Och överallt den röda sanden. Små tussar av moln kastar sina skuggor över marken där nere. Med tanke på årstiden ligger temperaturen på ca 30 grader.

– Där nere skulle man vara, tänker jag. Man skulle antagligen behöva ett bra flugnät över huvudet och en ordentlig hatt. En hel del vatten givetvis. Bilen skulle naturligtvis vara 4-hjulsdriven och ha en AC värd namnet.

Jag gör det alltså igen; drömmer och planerar inför nästa besök. Är det verkligen så illa? Äger Australien mig? Det kanske är så. Å andra sidan äger jag Australien, så man kan väl säga att det tar ut varandra.
Nu är ju inte bara mitt land. Jag delar gärna med mig. Det fantastiska Australien ligger där och väntar på mig … och dig!

image.jpg