Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Regnchic i Sydney

Ta seden dit man kommer, brukar det heta. Dels gör man det av artighet och dels kanske man inte vill sticka ut lika mycket som en nunna på en AC/DC-spelning.

På resande fot finns det många etikettsfällor att gå i. Förutom alla språkliga missförstånd så finns det ju dresscode

Jag kan inte påstå att jag är en sån som hela tiden tänker på hur jag klär mig och speciellt inte när jag är på semester. Är det dessutom i ett land som Australien, där det för det mesta är varmt och skönt, så faller det sig naturligt att ha på sig shorts och t-shirt. Stilen Down Under är också för det mesta casual, så varför lägga ner tid och tanke på att klä upp sig?
Dock insåg min fru och jag vid ett tillfälle att vi var helt fel ute.

Vi befinner oss i Sydney. Det är visserligen högsommar men det ösregnar. Det är i och för sig inget konstigt i det. Sydney har ett ganska fuktigt klimat. Det regnar en hel del både sommar och vinter.
För oss är det helt naturligt att sätta på oss regnkläderna. De funkade bra på regnskogspromenaden i Cape Tribulation i Far North Queensland så varför inte i Sydney?

Vi märker ganska snart att folk tittar på oss. Vad är problemet? Det regnar ju; alltså klär vi oss för regn. Fler blickar. Vad är fel?
Plötsligt går det upp för oss. Vi är de enda med regnjackor. Alla andra har paraplyer!

Vill ni sticka ut så vandra runt i regnjacka i Sydney …

rainforrestwalk.jpg

Helt OK i regnskogen, inte i Sydney!