Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sydneys mörka sida

För er som tror att Sydney är ett enda ymnighetshorn av härliga stränder, operahus, pampiga broar, en fantastiskt vacker hamn, den bästa Fish&Chips i hela världen, underbart klimat och trevliga människor, så kan jag upplysa er om att det stämmer!

… men så var det ju den där detaljen. Det där vi som inte pratar högt om. Det är som vi inte skulle berätta för våra barn. Det där smutsiga som sker i skydd av mörker, men som vi ändå ser lite i ögonvrån, när vi snabbt skyndar vidare. Du kanske tror att du är i en rekorderlig del av staden, men inte är det någon garanti.

Jag talar givetvis om varelsen som jag har sett exemplar på nära 10 centimeter av. Om någon undrar så kan den flyga, och det vet jag eftersom jag dristade mig till att peta på en, och vips fällde den ut vingar och gav sig av (Vilket var helt ok med mig. Jag stod ju i badrummet i huset i Hurstville i södra Sydney och ville borsta tänder; mina egna, inte djurets.)

Ja, visst är det kackerlackan! Man ser dem lite här och där i Sydney; speciellt efter mörkrets inbrott. Förutom all information som ni redan har fått så ska ni dessutom få ytterligare en liten bit till det stora kackerlackspusslet. Jag nämner ytterligare tre egenskaper, som detta kryp besitter. Dock är det bara ett av påståendena som stämmer.

1. Den spelar ofta dragspel till kaffet på äldreboenden
2. Den surfar ofta in på vagabond.se för att läsa Australienbloggen
3. Det låter ”krask” när man trampar på den

Ni har givetvis alla gissat på alternativ två, och visst har ni rätt! Ta en extra kaka till kaffet idag!

image.jpg

Fotograferad i the Rocks, Sydney, den 7 november 2013. Som tur var ville han inte ha bråk, så jag fick passera.