Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Till Australien med stil

Jag var i Australien i november. Efter dryga 28 timmar på flyget kändes ryggen aningen öm. Javisst, det handlar säkert om stigande ålder, för jag minns inte att det kändes på det viset för 10-15 år sedan. Var är en uppgradering när man behöver den som bäst?

För ett par år sedan fick jag förmånen att i tjänsten flyga till Japan i business class. Det skulle visa sig vara både en välsignelse och en förbannelse.
Välsignelsen var just resan till och från Japan. Business class visade sig vara lika lyxigt som jag hade hoppats på.
Förbannelsen är alla flygresor i ekonomiklass som jag har gjort sedan dess, för det är ju omöjligt att låta bli att jämföra.
Speciellt minns jag flighten till Sydafrika, då en fransman bredde ut sig på det gemensamma armstödet så mycket att han flera gånger höjde volymen i mina lurar.
Flighten hem från Sydafrika hade också sin ”charm”. Jag satt längst bak i en stolsrad. Bakom fanns ett skåp, som gjorde att sätet inte gick att fälla. Jag ”sov” alltså sittandes helt upprätt. Om jag säger att jag fick ett par timmars sömn totalt, så är det antagligen i överkant.
Nu hade dock resegudarna bestämt att det inte räckte med det. Därför satt det innanför mig vid fönsterplatsen en mycket artig, men ack så magsjuk engelsman. ”Pardon me …”

Oh business class, where art thou?

För er som är stadda vid kassa frestar Tour Pacific med ett erbjudande med Cathay Pacific. Du reser i business class t/r till Australien för 29600 kr. Du får flyga till Sydney, Melbourne, Adelaide, Cairns, Brisbane eller Perth. Biljetten ska bokas senast den 31 januari och du måste resa hem senast 31 augusti.

Tänk på oss i ekonomiklass när champagnen hälls upp!

image.jpg

"Just det, håll dig på din sida!"