Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vi testar "australiska" korvar

På ICA Maxi hittade jag det här:

korvarna.jpg

Australiska korvar minsann. Jag ska inte påstå att jag är djupt insatt i den australiska korvtraditionen, men min magkänsla säger mig att de korvar som finns att köpa Down Under inte är mer genuint australiska än vad Fish & Chips är; dvs de är besläktade med den sorts korv som man kan få i England. Dessutom kan jag tänka mig att man även hittar mer välkryddade korvar med rötter i Sydeuropa, som en följd av den stora arbetskraftsinvandringen på 60- och 70-talen.

Men australisk korv? Jag kommer att tänka på slutet av 80-talet när allt från Australien var inne. Midnight Oil, INXS och Kylie Minouge hade slagit genom, Crocodile Dundee drog tusentals svenskar till biograferna och Pripps licensbryggde Fosters.

Mitt i Australienyran dök ytterligare en ölsort upp: Crocodile Beer. Det var en gul burk med en grön krokodil på och om du så skulle ha letat hela Australien runt efter den, så hade du gått bet. Det var nämligen Halmstadbryggeriet Krönleins produkt och jag har letat förgäves efter någon sorts koppling till Australien. Eller som kompisen sa: ”Den här ölen är lika mycket australisk som Åsa-Nisse!”

Jag testar att googla på ”Sydney Griller” och ”Australian Classic” och får ingen träff som har med korv att göra över huvud taget. Att Möllers här försöker föra över någon sorts ädel, australisk korvtradition till Sverige torde därför vara uteslutet. Dock kan de ju smaka bra ändå. Dags för test alltså!

pre-grill.jpg

Vi tände kolgrillen och lät ett par bitar fläskkarré få sällskap av korvarna. Det är trevligt att grilla! Jag kommer att skriva om australisk BBQ-tradition längre fram.

grillen.jpg

Sydney grillers till vänster och Australian Classics till höger. Eller tvärtom kanske?

Vad smakade det då? Australian Classic skulle enligt förpackningen ha en ”spännande smak av bacon och barbecuekryddor”. Jag tyckte att den smakade som en fattig kusin till en tysk Bratwurst.
Å andra sidan var Sydney Griller med sin inställsamma smak av curry inte alls så dum. Nu är ju jag bara en enkel lekman så jag vände mig till två riktiga korvkännare: