Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Australienbloggen i London

london.jpg

Jag passade på att besöka London i förra veckan. Anledningen var en konsert i Royal Albert Hall, men en hel del annat hanns också med; sightseeing, shopping, promenader i Hyde Park och en och annan pub.

Det är också en fröjd att botanisera i Londons bokhandlar. Jag hade siktet inställt på Hatchard´s Bookshop (187 Piccadilly). Kommer du från Piccadilly Circus kan det vara frestande att kila in på Waterstones (203 – 206 Piccadilly). Waterstones är också bra men Hatchard´s knockade mig. I den mån som en bokaffär kan knocka någon …

hatchards.jpg

Fyra våningar fyllda med böcker, böcker och böcker. Bokhyllorna går i mörkt trä och varje våning i är indelad i ett flertal mindre rum, vilket ger ett hemtrevligt intryck.
Jag begav mig givetvis snarast till den väl tilltagna avdelningen för reselitteratur i källaren. Aaah bliss!

Det hade kunnat bli ett ytterst dyrt besök, om jag inte hållit igen och om litteratur inte vore hyfsat billigt i England. Några böcker ropade dock väldigt enträget ”Köp mig, Kööööp mig!”
För dessa föll jag till föga:

australienbok1.jpg

Redan under förra besöket i London stod jag med Phillip Knightleys Australia – A biography of a nation i handen. Jag minns inte varför jag inte köpte den men nu var det dags.
En faksimilupplaga av Instructions for American Servicemen in Australia 1942 är kanske mer en kuriositet än en källa för intressanta fakta om Australien. Dock ska det bli intressant att se hur amerikaner såg på Australien under andra världskriget.

australienbok2.jpg

Visst måste man ha en bok om kartor? Tänk också att kunna gå in i en bokhandel och köpa Lonely Planets Antarctica. Jag visst inte ens att det fanns en sån bok, men nu är den min. Ska jag dit? Jajamen, fast det är lite oklart hur och när det ska ske …
Det finns faktiskt ganska många resealternativ med det gemensamt att de är dyra. Den ”klassiska” rutten är att ta båt från Chile. På vägen ner görs stopp på Falklandsöarna och Sydgeorgien innan man når Antarktis.
För Australienbloggen räkning vore det mer naturligt att resa från Tasmanien. Då får man dessutom möjlighet att besöka Australiens subantarktiska ö Macquarie Island innan man når den frusna kontinenten.

För övrigt kan jag för den hugade Londonresenären rekommendera Vagabonds artikel 50 saker du inte får missa i London Vi hittade några riktiga pärlor tack vare den.

Vi ses snart igen, London!