Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Intervju med Lars Jönsson

lars.jpg

Bor i: Helsingborg
Site: Tour Pacific

Lars Jönsson är VD och ägare av Tour Pacific, som arrangerar och säljer resor till Australien, Nya Zeeland, Japan, öar i Stilla Havet och Indiska Oceanen samt kryssningar. Jag träffade honom för en pratstund och vi kom att prata om… Australien.
På TUR-mässan i Göteborg 21-23 mars kan du träffa honom och hans kollegor och få tips inför din nästa Australienresa.

Om jag förstår det rätt så arrangerar Tour Pacific ett par olika rundresor i Australien.
Ja, dels har vi Stora Australien för dem som vill komma lite mer inpå djupet och lägga lite mer tid i landet. Sedan har vi en resa som heter Klassiska Australien och Nya Zeeland, som är lite mer komprimerad; dvs du är borta lika länge som på Stora Australien men du ska hinna med två länder. Många av de som åker på de här rundresorna är i 55- 60årsåldern och man är kanske mer intresserad av att pricka av resmål snarare än att vistas flera månader i landet. Då passar en sån här resa bra; man får se det man ”ska” se.

Jag ser att ni på båda rundturerna har med Adelaide och Kangaroo Island.
Ja, Adelaideområdet har mer av det unika Australien i sig. På Kangaroo Island finns ett spännande djurliv som inte får missas. Ön kallas faktiskt för Australiens svar på Galapagos för sitt unika djurliv.

fur-seal.jpg

Sömnigt sjölejon på Kangaroo Island.

Vi passar givetvis också på att åka upp till Barossa Valley, och vi gör det till en kulinarisk heldag istället för enbart besök på vingårdar.
På förmiddagen är vi på Orlando (vingården där bl.a. Jacobs Creek tillverkas). Förutom att prova viner så äter vi lunch där, vilket gör att vinet sätts in i sitt sammanhang; dvs tillsammans med mat.
På Orlando har man en mer industriell produktion. Därför fortsätter vi på eftermiddagen till en mindre vingård, där man mer hantverksmässigt framställer vin. Deras specialitet är att man äter choklad ihop med vin och det är olika sorters viner till olika sorters choklad.

vingard2.jpg

Om man som du har arbetat i över 20 år med resor till Australien; kan Australien vara semester också eller är det bara jobb?
Ja, det är en svår fråga. När jag åker till Australien på jobbresor brukar jag passa på att ta semester också. Samtidigt är det svårt att ta in på ett hotell utan att tänka att ”Det här skulle passa i vårt sortiment” eller ”Det här tycker jag inte om!” Vi man ha riktig semester så måste man nästan åka till ett ställe, som man inte säljer. Fast när jag var i Australien för två år sedan så passade jag på att åka ut till Wilson Island, Heron Island och Gladstone Islands. Det var fantastiskt. Jag tittade för all del på hotell men hade ledig tid också.

Har du något smultronställe?
Det finns så många. Det beror lite på vem man tipsa; dvs vad kunden är ute efter. Det behöver inte vara en fantastisk superupplevelse. En sak som jag själv upptäckte i Melbourne var att det finns guidade turer lyfter fram saker som man som besökare inte hittar själv. Företaget heter Hidden Secrets Tours och är specialiserade på stadsvandringar. På en sån tur går man inte många meter på de vanliga shoppingstråken innan man viker av in i en gränd och plötsligt öppnar sig ett torg med restauranger caféer och spännande affärer.
Den turen som jag var med på avslutades på en asiatisk restaurang, som låg som låg en våning upp från huvudgatan bakom en oansenlig dörr. Jag hade aldrig hittat dit själv.