Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Boende i Sydney


Det var en riktigt varm dag. Nu är det ofta varmt, när man anländer Sydney i början av januari. Dock kändes det extra varmt. Kanske berodde det på att min fru och jag bar på tunga ryggsäckar. Vi skulle ju resa runt i Australien i sju veckor.
För att lätta på bördan beslöt vi att omgående skaffa ett boende, där vi sedan kunde ställa av vårt bagage.
I ett infall av ”det löser sig” hade vi inte bokat logi i förväg.

”Sydney är en stor stad. Vi hittar säkert något.”

Ja, Sydney är en stor stad, men det är också en mycket populär stad. Det är dessutom högsäsong i januari. Många reser till Australien och Sydney vid den tiden. Det är också skollov och semester för australierna själva.


Vi började med att ta färjan ut till Manly. Vi vandrade runt och fick nej på alla backpackers och enklare hotell. Efter en trevlig lunch med havsutsikt återvände vi in till centrum för att leta vidare. Hos YHA vid Central Station fick vi ytterligare ett nej. Man kunde också upplysa om att samtliga av deras vandrarhem i Sydney var fullbokade.
Nu började vi misströsta. Skulle vi tvingas sova i en park? Skulle vi behöva ta in på ett dyrt hotell och spräcka vår resebudget redan på första dagen?

Vi fick ett tips om ett backpackerställe i Darlinghurst. Väl där så var även det fullt. Emellertid låg det ett annat budgetboende alldeles bredvid, där vi fick det sista rummet. Det var ett mycket enkelt ställe, men vi hade tak över huvudet. Dagen efter fick vi tag på ett bättre boende.
Vi har så smått börjat fundera på var vi ska bo, när vi kommer till Sydney nästa gång. Det är förvisso många månader till dess, men visa av erfarenheten kommer vi att boka i tid. Vi kommer dessutom att resa med barn. Det duger inte alltså att fixa boendet på plats.

Vi funderar på att boka in oss på YHA i The Rocks.

Jag har också fått ett tips om ett hotell i den pittoreska stadsdelen Paddington. Kanske väljer vi det hotellet. Oavsett kommer vi inte att kryssa runt på jakt efter en säng att sova i.