Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Qantas vinner och flyger längre

Det är lite av en tradition att Qantas placerar sig högt i rankningar av flygbolag. Hos Airlineratings.com kommer man tvåa 2017 efter rivalen Air New Zealand; dvs två flygbolag från Down Under toppar listan.
Qantas säkrar sin höga placering genom att man vinner ”delgrenarna” Bäst mat, Bästa lounger och bästa inrikesflyg.

Hemma i Australien verkar man ha lite av samma hatkärlek, som vi svenskar har mot SAS. Själv var jag mycket nöjd med Qantas, när jag reste jorden runt.

Nu tar Qantas ett spännande steg mot längre non-stop flighter. Till våren kommer man kunna från London till Perth utan mellanlandningar med den nya Boeing Dreamliner. Resan kommer att ta 17 timmar. För den som vill vidare till Sydney eller någon av de andra städerna i östra Australien, så är flygtiden från Perth runt fem timmar.

Det ska bli spännande att se om detta kommer att bli vägledande för resor från Europa till Down Under. Visst vill vi komma fram så fort som möjligt, men 17 timmar i ett flygplan är kanske inte något som alla vill vara med om. Många resenärer, bland dem jag själv, uppskattar stoppen på vägen. Det är skönt att sträcka på benen i Hong Kong. Det är en fröjd att ta en övernattning i Singapore innan ytterligare åtta timmar i flygstol till Sydney väntar.

Kommer du vilja åka med London-Perth non-stop?