Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Södra Kalifornien avklarad!

Södra Kalifornien. Sierra Nevadas bergskedja. Norra Kalifornien. Oregon. Washington. Det är de 5 stora delar man kan dela upp den 4280 km långa Pacific Crest Trail i. Jag befinner mig just nu i det lilla samhället Kennedy Meadows som markerar slutet av Södra Kalifornien och början på Sierra Nevada. Detta betyder med andra ord att jag klarat av den första delen av PCT!

Det känns otroligt häftigt och märkligt att ha kommit hit. Samtidigt som det gått otroligt snabbt känns det som att det var evigheter sen jag satt på flyget från Stockholm på väg mot Los Angeles och tittade ner på just de snötäckta Sierra Nevada bergen som jag nu har framför mig. Så mycket jag sett och varit med om, så många människor jag mött, så många backar och berg jag kämpat mig upp för. Så många skratt, så mycket känslor. Så många blåsor och värkande kroppsdelar. Så mycket lycka.

sierrasfromplane.jpg

Vy över Sierra Nevadas bergskedja

deserttrail.jpg
badenpowell.jpg

Mt. Baden Powell

forrest.jpg
beachcamping.jpg
desert.jpg
campground.jpg
sunset.jpg

Det känns helt otroligt när jag tänker tillbaka på det och ännu mer otroligt när jag tänker på att jag faktiskt bara upplevt en liten del av vad hela den här vandringen har att erbjuda!

Det jag fram till nu vant mig vid, vandring bland kaktusar och torrlagda sträckor, kommer nu att vändas totalt upp och ner då det är dags att bege sig upp i bergen som är täckta med snö. Från början var det tänkt att jag skulle börja den kommande delen med en 5 dagars kurs i snösäkerhet, men tyvärr ställde arrangören in det datumet jag skulle gå, så nu kommer jag få ta mig an bergen på egen hand. Eller i alla fall ihop med den gruppen av människor jag mött och som jag presenterat i tidigare blogginlägg. På grund av den riskfaktor det faktiskt innebär att bege sig upp i det snötäckta landskapet som närsomhelst kan drabbas av en ny snöstorm som fyller igen spåren på leden känns det otroligt skönt att ha sällskap just nu även om jag måste erkänna att jag mer och mer saknar att vandra på egen hand. Nåväl, delen Sierra Nevada är ”bara” ca 790 km lång och därefter väntar ledens ytterligare 3 delar på totalt ca 2360 km. Det kommer finnas gott om tid till ensamvandring framöver!

quarterofthepct.jpg

702 miles. Det är vad jag hittills vandrat. Det innebär också att jag vandrat 1/4 av hela Pacific Crest Trail!

I skrivande stund sitter jag på den veranda som hör till den butik som vandrarna samlats ikring. Här sitter vandrare, gamla som unga och tar sig en svalkande öl, öppnar upp paket de skickat hit med utrustning och mat inför kommande sträcka och försöker lista ut hur den nya utrustningen fungerar. Det behövs en hel del för att klara av det som komma skall. Stegjärn, björnsäkra boxar, isyxor m.m. Visst känns det lite pirrigt att ge sig iväg, men så länge man håller sig lugn och litar på sitt eget omdöme ska det nog gå bra. Som en person vid lägerelden sa igår kväll, ”If in doubt – don’t go out”.

Än så länge känner jag mig i alla fall inte tveksam, och jag kan knappt vänta till imorgon innan jag ger mig ut! Det ännu dags för del två – Sierra Nevada!

sierras.jpg

Mot the Sierras!