Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Puerto Viejo, Costa Rica

Av Posted on Inga taggar 1

Så det är här jag har bosatt mig, Puerto Viejo. En genuin surfby med all dess charm på den karibiska kusten. Karibiska sidan skiljer sig vad gäller kultur jämfört med resten av Costa Rica. För mig helt klart till sin fördel eftersom det är mer ”roots vibe” allt är inte fullt utvecklat, du finner inga hotellkedjor, snabbmatsrestauranger utan här lever man lite hippie och det är nice!

Karibiska sidan dvs Limon provinsen har mycket influenser från Jamaica och Afrika. Detta eftersom spanjorerna som intog Syd-Central Amerika hade med sig slavar, dessa bl.a från Afrika.

Under en arbetskris i Jamaica flyttade många av invånarna till Karibiska kusten av Costa Rica och Panama och återvände aldrig hem.

Språket som talas här på östkusten är främst spanska men även många talar Patwa som många känner igen från Jamaica där man talar engelska med en viss klang och slang. Älskar det!

Karibiska kusten har haft med sig ett visst negativt rykte om att vara farligt. Farligt är helt fel ord, det finns inget farligt här om du inte utsätter dig för farliga saker såklart. Det gäller att ha sunt reseförnuft som vilken annan turistby som helst. Jag menar i min stad, Helsingborg ska man t.ex inte gå ensam genom stadsparken en sen kväll, likaså här. Man ska helt enkelt inte gå ensam i gränder, stränder med sina värdefulla tillbehör.

I själva Puerto Viejo har jag aldrig varit rädd eller känt mig utsatt whatsoever. Du kan lugnt flasha din nya systemkamera som du fick i julklapp under dagtid utan att någon försöker stjäla den (kvällstid bör du hålla den hemma). På sin höjd, det värsta som kan hända om du inte är tillräckligt vaksam är att din väska/cykel kanske blir stulen på stranden om du inte har uppsikt.

Här finns så mycket att se att göra och naturen är svårslagen med apor, insekter, ormar, jaguarer, fåglar och ja alla Guds underbara (och kanske mindre) underbara skapelser. Stränderna är oändliga och bästa sättet att ta sig runt är med cykel helt klart. 12km av i princip orörda stränder är vad du kan förvänta dig!

Jag lovar att jag ska försöka ge min bild av Puerto Viejo så gott jag kan genom bilder och även videos. Håll utkik!