Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Crepes längst Takeshita Dori

crepe7.jpg

Färgsprakande och bubblande Takeshita Dori är modecentrum för japanska tonåringar. Längst den modetäckta gatan trängs trendiga ungdomar i de små butikerna som säljer allt från spets och kawaii-mode (supergulliga kläder och accesoarer), Hello Kitty-produkter i överflöd och godis i olika rosa nyanser till cosplay-outfits och goth lolita-klänningar.

Nationalrätten på gatan är crepes; och på helgerna är det inte ovanligt att folk står och köar i över en timme för att handla en superfylld pannkaksrulle från sitt favoritstånd. Längst Takeshita Dori hittar du runt ett dussin sockersöta ställen som säljer dessa eftersökta crepes. Och utanför varje stånd eller fik hittar du plastversioner av alla smakkombinationer som säljs: fyllda med glass, jordgubbar, brownies, riskakor, grädde, sylt, banan, choklad, grönt te-bakelser och mycket mycker mer.

Själv passade jag på att testa min första crepe häromveckan en tidig vardagsmorgon när det var kortare kö. Glass, jordgubbar, grädde och en bit cheesecake! Mycket gott på en och samma gång – men ska man väl testa kan man lika gärna gå all in!

crepe8.jpg
crepe2.jpg
crepe3.jpg
crepe5.jpg
crepe6.jpg

En välfylld crepe med jordgubbsglass, jordgubbar, grädde, cheesecake, strössel och kex!

crepe1.jpg