Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Dumplings på Din Tai Fung

daintaifung4.jpg

Dumplingskedjan Din Tai Fung serverar vad som sägs vara några av världens bästa dumplings. Här specialiserar man sig på xiao long bao– ångkokta dumplings innehållande fläsk och buljong. Dumplingsorten, som härstammar från Shanghai, sägs ha nått nya höjder i händerna på Taiwanesiska kockar som förädlat degknytena till perfektion. Och på Din Tai Fungs meny hittar du dem inte bara med fläskfyllning utan även i andra spännande smakkombination innehållande kyckling, räkor, vårlök och till och med tryffel. Från borden ser du rakt in i köket där kockarna knyter ihop degknytena efter beställning och skjutsar in dem i träkorgar i stora ångugnar innan de serveras. På bordet finns färsk riven ingefära, soja och vinäger som du själv blandar till doppsås enligt instruktion.

Din Tai Fung har flertalet restauranger utspridda över Taipei, bland annat i varuhuset under den kolossala byggnaden tillika landmärket Taipei 101. Där har Tom Cruise själv varit på dumplingskurs – något som tydligt syns på tavlor runtom restauranger.

Din Tai Fung är snabbmat med en lyxig tvist. Deras restauranger i Hong Kong har till och med förtjänat Michelinstjärnor trots snabbmatskonceptet. CNN har utsett restaurangen till en av världens bästa Franchisekedjor. Kedjan finns idag i 11 länder, bl.a. Kina, USA, Malaysia och Australien. Men restaurangens hjärta finns i Taiwan – och kanske är det just därför det är som roligast att uppleva just där.

daintaifung3.jpg

Ångade fläskdumplings – xiao long baos – innehållande fläskfärs och fläskbuljong.

dintaifung2.jpg

Ångade vetebullar fyllda med fläskfärs och vårlök.

dintaifung1.jpg
daintaifung5.jpg

Kön utanför Din Tai Fung är lång – du får en nummerlapp och en meny att fylla i med din beställning innan du kommer in på restaurangen.