Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hanami i Ueno

uenohanami10.jpg

Om nätterna tänds tusentals rosa rislampor för att lysa upp körsbärsblommorna i mörkret.

Ueno Park är Tokyos populärasta park, särskilt under hanami (att titta på körsbärsblommor). Under de senaste dagarnas körsbärsblomning har parken varit överfylld. Detta till den grad att vi blivit avrådda att gå dit av Tokyoborna själva på grund av alla människor. ”Taxan Hito!”

Ueno Park bjuder på över 1000 körsbärsträd längst promenadstråk och runt den lilla sjön där man under dagtid kan ta en tur i svanformade båtar. Under varje blomstrande träd sitter kompisgäng, kollegor och familjer och trängs på presenningar, dricker sake och äter bentoboxar. Det är tradition att varje företag har ett ”hanami party” under veckan då alla körsbärsträden blommar. Ansvarig för att hitta och vakta den bästa platsen under träden är de nyanställda. Min vän Satoko menar att detta är på största allvar. Lyckas du inte hitta en bra plats för kvällens festligheter kanske du inte får vara kvar på företaget. En lyckad hanami är så pass viktig.

Längst gångvägen upp mot Bentendō tempel trängs gatustånden tätt, och människor vandrar glada omkring med öl i ena handen och en grillad fisk på pinne i andra. Det är nu våren börjar på riktigt i Tokyo.

uenohanami1.jpg

Nattmarknad och Bentendō tempel.

uenohanami5.jpg
uenohanami3.jpg
uenohanami2.jpg

Grillad fisk på pinne någon?

uenohanami6.jpg
uenohanami4.jpg

Japanska sötsaker.

uenohanami11.jpg
uenohanami8.jpg
uenohanami9.jpg