Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Japansk Curry – カレーライス

jpncurry3.jpg

Japanerna älskar sin curry. Rätten カレーライス (ka-ree-ra-i-su) består av currygryta med biff, fläsk eller grönsaker som serveras med ris. Japansk curry ska absolut inte blandas ihop med den indiska varianten menar de själv. Och de har faktiskt rätt – smaken är inte den samma. Den japanska curryn påminner lite mer om en kryddstark fransk gryta till smaken. Min favorit är biffcurryn. Eller så kör man på alternativet ”Curry Tonkatsu” vilket är en friterad fläskkotlett (otroligt populär även som egen rätt eller som pålägg på macka) tillsammans med currysås.

Curry serveras ofta som snabbmat, och curryrestauranger hittar man enkelt över hela Tokyo. Oftast får du en maträtt för runt 50kr. På flera ställen beställer och betalar du i en automat vid ingången, för att sedan lämna in ett kvitto till personalen. Efter rekommendation åt vi i förra veckan lunch på Chef’s Kitchen i Akihabara, precis invid ”Electric Town Exit” på JR-linjen. Billigt och bra service. Dessutom sålde de currybröd – färskt bakade frallor, lätt friterade på ytan, och fyllda med currysås. En delikatess, helt enkelt!

jpncurry2.jpg
jpncurry1.jpg