Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kappabashi Kitchen Town

kappabashi.jpg

Kappabashi är Tokyos Kitchen Town. Det är hit man beger sig för att handla knivar, köksredskap, tallrikar, bestick och restaurangtillbehör. Längst gatan Kappabashi Dori, som enklast nås från stationen Tawaramachi på Ginza Line (eller på behagligt gångavstånd från Asakusa, Tokyos svar på ”gamla stan”), trängs hundratals butiker som säljer allt du någonsin kommer att behöva i ditt kök, eller i din restaurang.

Knivarna är givetvis höjdpunkten, och anledningen till varför vi själva alltid kommer tillbaka. Här finns tusentals olika modeller att välja ifrån. Självklart hittar du de internationellt kända japanska märkena Global och Kyocera, men mest spännande är det att beskåda alla knivar gjorda i damaskusstål, eller mönstervällning. Damaskering är främst känt från japanskt smide, och från vår egen vikingatid, och innebär att man sammanfogar flera lager av järn- och stålkvalité med syftet att skapa ett så tåligt blad som möjligt. Resultatet blir ett vackert vågmönster i bladet. Vissa knivar görs med maskiner, och andra slås för hand, ibland i 100 lager, av skickliga japanska smeder.

I Kappabashi hittar du knivar för alla tillfällen. Vad sägs om ett utbud på 30 knivar alla avsedda för sötvattensål? Eller en uppsättning med 10 knivar bara för att göra iordning en måltid? Priset på en kniv varierar från 200kr upp till tiotusentals kronor. Men i jämförelse med Sverige är det nästa halva priset på allt (även om du bara vill köpa med dig en uppsättning Global-knivar hem).

Du kan vandra längst gatan i timmar i jakt på den perfekta kniven till det perfekta priset. I vissa av de mindre butikerna går det dessutom att pruta. Själva brukar vi dock slutligen återkomma till butiken ”Kitchen World” (en länk på franska med adressen hittar ni här) där butiksbiträdena pratar engelska och utbudet är enormt. Här guidas du skickligt igenom det stora utbudet för att hitta rätt kniv som passar just dig. Har du med dig pass får du dessutom rabatt på momsen.

kappabashi6.jpg
kappabashi9.jpg
kappabashi10.jpg
kappabashi2.jpg
kappabashi7.jpg
kappabashi3.jpg
kappabashi4.jpg
kappabashi5.jpg
kappabashi8.jpg