Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kapselhotell i Tokyo

capsule5.jpg

Av alla underliga saker man hört om Japan genom åren ligger ändå fenomenet kapselhotell högt upp på listan. Ett slags vandrarhem där alla sover i ”kapslar” som bara rymmer en madrass, eluttag, och (hör och häpna) en liten tv. Boendealternativet är traditionellt populärt bland japanska affärsmän som missar sista tåget hem och måste ta in någonstans för att sova. Då är kapselhotell en perfekt lösning – här får du en säng, en dusch, tillgång till onsen (japansk varm källa), tandborste och badrumstillbehör, samt en mysig pyjamas eller yukatan (bomullskimono) att vandra runt i på hotellet.

Kapselhotell har tack vare sin konstighet även blivit ett populärt boendealternativ för besökare och turister som kommer till Tokyo. Något som min vän Betzabel kände att hon var tvungen att testa på den här veckan när hon spontant bokade ett flyg för att besöka världens största stad.

Den stora utmaningen är att hitta ett kapselhotell som tillåter kvinnor – för vanligtvis är hotellen enbart avsedda för män. På Shinjuku Kuyakusho-mae Capsule Hotel i hjärtat av Kabukichō (Tokyos red-light-district) finns fyra våningsplan för män, och ett för kvinnor. Betza var mer än nöjd med valet. På en våning finns även gemensamt utrymme för alla som bor på hotellet – med en liten restaurang, tv-hörna och sällskapsrum. Ett bra ställe att lära känna andra besökare (och japanska affärsmän?) med andra ord!

Läget är dessutom upplevelserikt – Kabukichō är känt för sitt halvstökiga nattliv och all dess neon. Det är ett red-light-district, men ändå ett oskyldigt sådant. Det finns en del barer med sällskapsdamer, men prostitution är olagligt i Japan, så det påminner inte om liknande distrikt i andra länder. Det är mer ett barnförbjudet underhållningsdistrikt. Precis invid hotellet finns även mitt favoritbarområde i Tokyo – Golden Gai! 200 mini-barer som trängs på några få gränder, med bara rum för 6-12 personer var. Underbart socialt och unikt i sin sort. Och i samma byggnad som kapselplanen finns ett bra karaokeställe (5e våningen) som håller öppet 24h och erbjuder ett paketpris med rumshyra och free drinks (öl, vin, drinkar, läsk mm) för ca 70kr pp/h. Hotellet ligger på gångavstånd till Shinjuku Station (ca 5 minuter) – världens största tågstation därifrån du enkelt kan ta dig överallt i Tokyo.

Och priset? Betza hittade en deal via Hotels.com där kapseln kostade 184kr/natt. Via den egna hemsidan ligger priset på 230kr/natt. (Och om du är man finns även möjlighet att ta in på dagen per timme mellan kl 10-16 för 25kr/h).

Läs mer och boka rum om du vill på Shinjuku Kuyakusho-mae Capsule Hotel: http://capsuleinn.com/shinjuku/en/

(Har ni tänkt på att en bild i en fyrkantig kapsel dessutom blir den ultimata Instagram-bilden? Win-win!)

capsule4.jpg
capsule2.jpg
capsule3.jpg
capsule1.jpg

Shinjuku Kuyakusho-mae Capsule Hotel ligger mitt bland neonljusen och nattlivet i Kabukichō, Shinjuku.