Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Krabba hos Andy’s

andys1.jpg

Igår kväll besökte vi restaurang Andy's / Shin Hinomoto vid Yūrakuchō Station – en av många matställen som brer ut sig under tågspåren som jag tidigare glatt yrat om.

Andy’s är en varmt omtalad fiskrestaurang som drivs av Andy själv – en engelsman som haft restaurangen i 25 år, och som varje morgon beger sig till Tsukijis fiskmarknad för att inhandla de allra bästa råvarorna.

Vi testade den berömda kungskrabban – 1kg snyggt snittade krabben och kroppar för 5000 yen (ungefär 325kr). En fantastisk rätt att dela på fyra stycken! Tillsammans med smårätter bestående av sashimi, tempura, vit sparris och så sake-kokta musslor. Allt smakade underbart – och till skillnad från de flesta restauranger under tågspåren i området finns menyer på engelska. Kanske är det därför även ett populärt ställe för utlänningar att besöka. Det, och den fantastiska maten, så klart!

Bordsbokning rekommenderas på helger och görs på telefon: 03-3214-8021

andys5.jpg
andys3.jpg

Kungskrabba, färskt inhandlad på Tsukiji Fish Market samma morgon.

andys2.jpg
andys4.jpg