Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kycklingsashimi

Bland det bästa med att resa tycker jag är maten. Att testa på nya rätter, råvaror och kryddor. Att se hur samma ingredienser kan tillagas på så många olika sätt och få helt nya smaker!

För det mesta är jag ganska öppen till att testa nytt (dock inte lika mycket så som min man som verkligen letar sig till det mest udda han kan hitta på varje meny – vare det komage, bläckfiskögon eller torsksperma – bara för att). Men ibland säger liksom det goda omdömet ifrån – särskilt när det kommer till rå mat.

I Japan är det inte ovanligt att bli serverad rå kyckling i form av sashimi. Eller grillad kyckling som tillagas ”rare” så att den fortfarande är rå i mitten. Något som även The Food Traveler har skrivit om här på Vagabond.

Som svensk tänker man – nej nej nej jag kan få salmonella!

Men sanningen är att salmonella inte finns i Japan, och att risken att faktiskt bli sjuk är minimal. Man tillagar (eller tillagar inte) kycklingen på det här sättet för att verkligen ta vara på råvaran och lyfta fram den goda kvalitén på kycklingen.

Och i all ärlighet så smakar det helt okej. Även om jag fortfarande är ganska ovan vid känslan av att tugga i mig kyckling rått – konsistensen är helt annorlunda! Även om maten för det mesta smälter i munnen.

chickensashimi.JPG