Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Middag ur automat

vendingmachine2.jpg

På väg längst Japans motorvägar finns det givetvis, som i andra länder, rastplatser. Och på dessa finns det så klart automater! Visste ni att det beräknas finnas 1 vending machine per 23 invånare i landet? Det är innebär att det alltså finns runt 5,5 miljoner vending machines här! (Och det märks, tro mig).

På rastplatsen där vi stannade till längst motorvägen i fredagskväll fanns det runt 10 glatt upplysta automater – innehållande vatten, läsk, te och iskaffe. En automat bryggde eget kaffe som sen kom ut i en pappkopp efter 30 sekunder, ungefär som om du hade sprungit förbi 7-eleven och köpt den. En annan maskin serverade varm mat, med ett utbud på 9 rätter; allt från nudlar och stekt ris till takoyaki (bläckfiskbollar), edamamebönor och risbollar. För 20kr köpte jag en förpackning stekt ris med grönsaker. Lådan värmdes upp i maskinens inbyggda mikro, innan det att jag 2 minuter senare fick ut varm mat med medföljande gaffel ur automaten. Och riset var faktiskt till och med gott!

vendingmachine1.jpg

Varm mat går att köpa ur automat med inbyggd mikro. Vad sägs om stekt ris, nuddelsoppa, friterade bläckfiskbollar eller edamamebönor för 20kr?

vendingmachine3.jpg
vendingmachine4.jpg

Stekt ris med grönskar – min middag on the road!