Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Säkra din biljett till sumoturneringen i maj!

Varje år hålls det sex stora sumoturneringar i Japan, varav tre stycken i Tokyo. Om du ska på besök i maj, september eller januari rekommenderar jag verkligen att försöka få tag på biljetter. Turneringarna varar i 15 dagar var, med start 08:00 varje morgon, och avslutningscermoni vid 18:00. En biljett är giltig för alla matcher under en dag, och det finns då även möjlighet att lämna arenan och komma tillbaka vid ett tillfälle.

Turneringen nu i maj startar söndagen den 11e maj och löper till och med söndagen den 25e maj. Biljetter finns just nu tillgängliga att köpa vid biljettkassan utanför arenan Ryōgoku Kokugikan. Besök www.sumo.or.jp/en/ för mer information om turneringarna och hur du kan få tag på biljetter via andra återförsäljare.

När du väl är i området, passa på att vandra runt och se en äldre del av Tokyo. De flesta restauranger serverar dessutom sumobrottarens dagliga kost – Chanko. En gryta med mycket protein bestående av kycklingfond, grönsaker, fisk, tofu och ibland även kött.

sumo4.jpg
sumo2.jpg