Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sakura!

NU är äntligen Tokyo i full blom! Små sockervita och skärrosa blommor lyser upp stadens parker, gator och kanaler. Det är nästan overkligt att promenera runt i strålande solsken under träden och se vita blomblad falla ner från ovan likt fjäderlätta snöflingor. Och jag har aldrig sett Tokyoborna gladare än just nu under de senaste dagarna. Picknickfiltar sprids ut tätt tätt intill varandra under träden i parkerna, och vänner, familjer och kollegor sitter sent in på småtimmarna i de dova vita skenet och dricker sake, har picknick, spelar gitarr och skrattar. Alla fotograferar blommorna. Selfies till höger och vänster. Det spelar ingen roll om du är 10 år eller 82 år gammal, alla vill fånga sina leende ansikten på samma bild som sakura.

sakura_nakameguro5.jpg

Körsbärsblommor, "sakura", längst med floden i Naka-Meguro.

Sakura. Det är ordet för allt som har med körsbärsträden att göra. På fik och restauranger serveras det överallt sakuradesserter, sakuragodis och sakuradrinkar. Det finns till och med ett verb för att titta på körsbärsblommor: Hanami. Och det är just hanami-fester som alla tokyoiter prioriterar just nu.

Det går att se blommorna över hela staden, men vackrast var det nästan igår när jag besökte kanalen i Naka-Meguro. Som en tunnel av ljusrosa och vita blommor som sträcker sig över vattnet. Längst med kanalen serveras bubbel och sötsaker. Par och vänner går och håller om varandra, äter jordgubbar och bara njuter av synen.

Tokyo när det är som overkligast, och allra vackrast.

sakura_nakameguro1.jpg
sakura_nakameguro2.jpg
sakura_nakameguro9.jpg
sakura_nakameguro3.jpg

#selfie

sakura_nakameguro8.jpg

Gatustånd har ställts upp längst hela kanalpromenaden. Här kan du köpa bubbel, sötsaker och grillade kycklingspett.

sakura_nakameguro6.jpg
sakura_nakameguro4.jpg
sakura_nakameguro7.jpg