Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Seoul by night

seoulnight11.jpg

Gangnam-distriktet upplyst av neon.

Jag har läst i flera guider om Seoul att det största misstaget man kan göra som besökare är att gå upp tidigt på morgonen och ge sig ut på sightseeing. Seoul vaknar till liv först när solen har gått ner, så det bästa är att unna dig själv en god natts sömn och vakna upp utvilad för allt vad dagen och kvällen har att bjuda på. Dessutom missar du rushen vid palats, berg och andra sevärdheter om du ägnar dig åt sightseeing på eftermiddagen istället för förmiddagen.

seoulnight7.jpg

Kvällsshopping i Myeongdong. Butikerna håller öppet till 22:00.

Seoul är en shoppingstad. Så även på kvällen och natten. I shoppingdistriktet Myeongdong håller butikerna öppet till 22:00. Många stånd mycket längre än så. Och precis överallt kan du festa loss bland koreansk streetfood. Varför inte testa Twigim, Jjinmandu eller Gimbap, den sydkoreanska motsvarigheten till sushi? En fantastisk guide till Seouls street food hittar ni här: The Foodie's Guide to Korean Street Food in Seoul

Det finns ett antal pulserande kvällsmarknader att besöka runtom i staden. Bland annat Dongdaemun Market (som jag själv enbart hade möjlighet att besöka på dagtid denna resa). Marknaden håller öppet mellan 11:00 på förmiddagen till 05:00 på natten, alla dagar förutom måndagar.

seoulnight8.jpg

Längst med butikerna i Myeongdong hittar du trendiga street food-stånd överallt. Festa loss bland fritierade bläckfiskpinnar, kycklingspett, Twigim (friterade grönsaker), eller kanske Gimbap, den sydkoreanska motsvarigheten till sushi.

seoulnight15.jpg

Om du befinner dig i Sydkorea ska du äta kött. Koreanerna är kända för kalibi, sitt grillade och marinerade kött, som med fördel äts tillsammans med stora salladsblad som används ungefär som tortilla bröd, och så kimchi så klart, surade sydkoreanska grönsaker. (Kimchi är mycket starkare i Sydkorea än hemma i Sverige eller i Japan, bara en liten heads up).

Grillrestauranger hittar du nästan överallt. Vi följde ett tips från TIME Magazine och åt på Arirang Folk Restaurant en av kvällarna.

seoulnight2.jpg

Kalibi och grönskar.

seoulnight3.jpg

Kött och grönsaker kokas ner vid bordet i marinad tillsammans med nudlar.

seoulnight16.jpg

Typiska sydkoreanska tillbehör. Kimchi, surade grönsaker, och salladsblad att använda likt tortillabröd för att äta köttet.

Efter middagen finns det flera stadsdelar att bege sig till för drinkar och dans. Den här resan hann vi med att utforska två platser: Itaewon och Gangnam.

Itaewon är centrum för den internationella publiken i Seoul. Här trängs expats, turister och lokalbefolkning tillsammans i lyxiga cocktailbarer, billiga pubar och fusionrestauranger. Här pratar de flesta koreaner engelska, så det kan vara en bra mjukstart för en första utekväll. På Restaurang Vatos Urban Tacos njuter du av minitacos som är en fusion mellan mexikansk och sydkoreansk mat. Testa en special cocktail där margareta, öl och cider blandas i ett. Även cocktail- och tapasbaren Between har ett stort utbud spännande drinkar som serveras på en futuristisk glasveranda.

Gangnam var vi tvungna att besöka på grund av låten (så klart!). Ett pulserande nattliv där Seoulborna själva hänger om kvällarna. Flera barer och restauranger, både billiga och lyxigare, så väl som höga byggnader och massor av neon. Om du vill kan du blanda barrundan och shopping i ett, för att sedan gå ner i någon av källarlokalerna och klubba när allt annat har stängt. Beskrivs av många som ”a more korean nightlife experience”.

Mer finns givetvis att uppleva! Lite mer tips kring områden att hänga på nattetid i Seoul hittar ni här: seoulnightlife.net

seoulnight12.jpg

I Itaewon blandas koreansk och internationella restauranger och pubar i ett. En given favorit bland utländska besökare.

seoulnight13.jpg

På Restaurang Vatos Tacos njuter du av minitacos som är en fusion mellan mexikansk och sydkoreansk mat.

seoulnight14.jpg

Stort utbud drinkar på cocktailbaren Between in Itaewon.

seoulnight4.jpg

Gangnam style!