Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Shimokitazawa – coolast i världen

shimokita1.jpg

Shimokitazawa, eller Shimokita som stadsdelen kallas i folkmun, utsågs i år till världens coolaste område av tidningen Vogue. Bara en tio minuters tågresa från de folktäta och neonupplysta jättecentrumen Shibuya och Shinjuku, brer sig vinglande gränder fyllda med vintage, trendiga fik och små teaterscener ut.

Shimokita är lika trendigt som Harajuku, men utan de hysteriska folkmassorna. Här är husen lägre, atmosfären mer avslappnad, och de många restaurangerna, som serverar crepes, pizza och indisk curry, har ofta en inbjudande plats ledig på sina uteserveringar, där du kan slå dig ner med en cappuccino eller ett glas rött och titta på de stilsäkra ungdomarna som glider förbi på jakt efter de bästa vintagefynden. Området är vackert inramat av låga bostadshus och långa trädgrenar som brer sig ut mot himlen tillsammans med de ringlande elledningarna.

Om dagarna ser du hantverkare sitta utanför sina butiker i solen, långsamt arbetandes med en ny väska eller ett par skor; kanske hör du någon spela gitarr någonstans i bakgrunden. På kvällstid är området känt för sina livescener, där både musik och teater är vanliga inslag. Enligt färska undersökningar toppar Shimokita listan över var unga Tokyoiter helst vill bo i staden.

shimokita5.jpg
shimokita2.jpg
shimokita3.jpg
shimokita13.jpg
shimokita8.jpg
shimokita10.jpg
shimokita4.jpg
shimokita16.jpg
shimokita9.jpg
shimokita14.jpg
shimokita6.jpg
shimokita12.jpg
shimokita15.jpg
shimokita11.jpg