Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Shin-Koshigaya

koshigaya8.jpg

I Koshigaya är menyerna bara på japanska.

Hos oss i Koshigaya (ca 2 mil norr om Tokyo) är det alltid en upplevelse att gå ut och äta. Runt tågstationen Shin-Koshigaya finns ca 100 små restauranger och barer; på gatuplan, i källarlokaler, under tågspåren eller en hissresa upp i något av höghusen.

I Koshigaya bor det näst intill inga utlänningar. Detta har den naturliga följden att närmare allt är på japanska. Vi har lärt oss att tyda menyerna någorlunda, men det blir oftast ändå en överraskning när maten kommer. I Japan beställs flera smårätter till bordet, och sen delar hela sällskapet. Yakitorispett, sashimi, grillat kött, bacon, tempuragrönsaker. Listan kan göras lång.

På ett av våra favoritställen väljer man själv vad man vill grilla ur ett akvarium vid baren. En pilgrimsmussla eller en jättehavssnigel kostar 30kr att grilla vid bordet. En hel måltid med massor av mat samt dryck (öl, sake eller umechu) brukar sluta på ca 300kr för två.

koshigaya5.jpg
koshigaya7.jpg

Grillade shitake.

koshigaya9.jpg
koshigaya6.jpg

Grillad bacon och räkor i japansk majonnäs.

koshigaya3.jpg

Ett av våra bästa "hål-i-väggen" ställen. Serverar mat till kl 04:00 dagligen.

koshigaya1.jpg

Vi får hjälp att välja vilka skaldjur som ska grillas vid bordet

koshigaya4.jpg

Havssniglar

koshigaya2 copy.jpg