Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Black Sheep, Manila

blacksheep4.jpg

En modern tvist på klassiska filippinska smaker och rätter har gjort restaurangen Black Sheep till en av de 15 restaurangerna matredaktionen på CNN helst vill besöka i år. Det sägs att Manila har genomgått en matrenässans på senare år och kocken Jordy Navarra, tidigare lärling på tre-stjärniga Fat Duck i England, har varit med och lett den vågen. När vi på väg till El Nido, Palawan, fick en natt i den filippinska huvudstaden föll middagsvalet enkelt på den världsomnämnda restaurangen i stadsdelen Taguig, som ligger med dramatisk utsikt över staden på penthouse-våningen.

”We push to provide an experience that is a reflection of our food philosophy and Filipino hospitality. Our food is inspired by Philippine ingredients, food culture, and Filipino flavor profiles.” – Skriver Black Sheep på deras hemsida.

blacksheep6.jpg

En modern tvist på Bahay Kubo – med 15 inhemska grönskar gömt under "jord".

blacksheep7.jpg

Maten är en reflektion av den filippinska matkulturen, och de två avsmakningsmenyerna går i temat: street, sea & river, garden, farm och sweets. Klassiska rätter som Bahay Kubo lyfts till nya höjder, och serveras som en tallrik med jord och ett grässkott, varunder 15 olika inhemska grönsaker gömmer sig.

Smakmässigt träffar varje tallrik rätt. Macaroner som smälter i munnen, friterad kyckling serverad i äggskala, kyckling- och fläskadobo som läggs upp som ett hav och en sandstrand på tallriken. Efterrätten heter cigarr och smakar rök, blandat med choklad. Restaurangen specialiserar sig på whisky, och menyerna kan kombinera med dryckespaket bestående av just det. Men själva avnjöt vi rätterna med den ljusa ölen San Miguel, som vi fick veta ursprungligen kommer från Filippinerna och har funnits sedan 1890.

På väg därifrån får vi ett handskrivet brev av personalen där de tackar för att vi valt att dinera hos dem denna kväll. De hjälper oss gladeligen att beställa en taxi och åker ner med oss till gatuplan för att säkerställa att vi kommer i rätt bil, samtidigt som vi får tips om sevärdigheter i stan. Underbar service, men Black Sheeps främsta ess i rockärmen är verkligen de träffsäkra smakerna, och den lekfulla tvisten på filippinsk mat..

blacksheep2.jpg
blacksheep.jpg
blacksheep3.jpg
blacksheep5.jpg
blacksheep9.jpg
blacksheep8.jpg