Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Fiska middagen själv

fiska1.jpg

I Kameido, tre stationer ifrån Akihabara på JR Sobu Line, ligger en restaurang där du själv får fiska upp middagen. Mitt i lokalen breder sig en gigantisk pool ut, fylld med olika fiskar, skaldjur och ålar. Bord står utplacerade i ett stort träskepp, varifrån du lätt kan sitta direkt vid bordet och fiska i poolen nedanför. När du till slut får napp väljer du själv hur du vill förbereda rätten – som sashimi, sushi, grillat eller friterat som tempura.

En minst sagt udda middagsupplevelse, när du sitter och äter fisken samtidigt som dess vänner glatt simmar runt i poolen nedanför. En i en rad temarestauranger, som ju är så otroligt populärt i Tokyo.

Restaurangen hör till kedjan Zauo som har flera lokaler runtom i Tokyo, bland annat i Kameido och Shinjuku.

fiska2.jpg
fiska4.jpg
fiska3.jpg

Den fångade fisken förbereds snabbt som sashimi och serveras vid bordet. Fisken har fortfarande livsryckningar när den läggs upp. Ett kontroversiellt tillagningssätt som på japanska kallas ikezukuri – att förbereda sashimi från levande fisk.

fiska6.jpg

Tempurafriterad ål, med rostad ryggrad som kan ätas som chips.

fiska5.jpg

Utsikten från vårt rum på restaurangen, där jag själv kunde sitta och dricka öl samtidigt som vännerna fixade middagen.