Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

GiroGiro i Kagurazaka

girogiro.jpg

Sashimi, rå fisk och skaldjur, på en bädd av kalla udonnudlar, toppad med sjögräs.

Giro Giro är ett lekfullt restaurangkoncept från den gamla japanska huvudstaden Kyoto. Här serveras en klassisk kaisekimeny, att liknas vid en japansk avsmakningsmeny, med en modern tvist. Restaurangen ligger i den gamla stadsdelen Kagurazaka, med dess kullerstensgränder, rislyktor och dolda geishahus. Maten avnjuts vid barbordet som omringar det öppna köket. Att titta på kockarna med färgglada frisyrer laga maten är halva nöjet med besöket.

Menyn byts ut månadsvis och kostar 4500 yen per person.
Adress: 5-30 Kagurazaka, Shinjuku-ku
Bokning görs via telefon: 03-3269-8010

girogiro5.jpg

Sushi, dumplings, firefly-squid och edamamepudding på en vackert uppdukad förrättstallrik.

girogiro3.jpg
girogiro6.jpg

Du väljer själv sakéglas att dricka ur från ett färgglatt utbud.

girogiro4.jpg

Friterad tofu i en soppa på gröna ärtor, toppad med wasabi och vårlök.

girogiro8.jpg
girogiro2.jpg
girogiro11.jpg

Grillad sötvattensål, Unagi, serverad med rå äggula, soja och saltdipp.

girogiro10.jpg

Efterrätt bestående av Yatsuhashi, en tradtionell ris- och bönbaserad sötsak från Kyoto, en citronmacaron, chokladdoppad ingefära och yuzuglass, en japansk citrusfrukt.

girogiro9.jpg