Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kvarterskrogarnas stad

Biodynamie.jpg

Att bara gå några meter utanför lägenheten mötas av över hundra små restauranger, fik och barer. Att aldrig behöva promenera mer än några få minuter för att uppleva ny mat i nya miljöer om kvällarna. Att i en korsning plötsligt hitta ett litet tvåvåningshus som huserar en två dagar gammal restaurang som serverar tapas, grillat och kallskuret runt en bardisk. Rum för en 12 personer. Konceptet är ekologiskt och närodlat, och alla viner på menyn är organiska. Oxfilé, närproducerad lufttorkad skinka och japansk kyckling med ”special secret sauce”. Kokande, heta pilgrumsmusslor och svampar i olja, chili och vitlök. Middagen avslutas med det som visar sig vara krogen Biodynamies specialitet – mjukglass. Och det kan mycket väl vara den godaste mjukglass jag ätit i hela mitt liv. Bara tre minuters promenad hemifrån. Här i Jimbocho, mitt i hjärtat av Tokyo, kvarterskrogarnas stad.

Biodynamie4.jpg
Biodynamie2.jpg
Biodynamie3.jpg
Biodynamie5.jpg