Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Penisfestivalen i Kawasaki

penisfestivaljapan4.jpg

Igår hölls den årliga Penisfestivalen, Kanamara Matsuri, vid Kanayama Shrine i Kawasaki, strax söder om Tokyo. En dag då det manliga könsorganet hyllas i form av parader, penisklubbor, drag queens, penisdräkter, och penisstatyer som besökare ber och bockar till. Detta i landet där konstnären Megumi Igarashi riskerade fängelse förra året för att hon 3D-printat sin vagina och blåst upp den till en 2 meter lång kajak som hon menade sälja via crowdfunding-sajten Kickstarter.

Shintohelgedomen Kanayama är känt som ett fertilitetstempel, dit par går för att be om att kunna starta familj och för lycka i äktenskapet. Det har också varit ett tempel för prostituerade genom tiderna, som går hit för att be om skydd från könssjukdomar.

Festivalen Kanamara Matsuri bygger på legenden om en demon med vassa tänder som gömde sig i vaginan på en kvinna han älskade, och av svartsjuka bet av penisen på kvinnans man på deras bröllopsnatt. Han gjorde sen samma sak då kvinnan försökte gifta om sig med en annan man. För att lösa problemet fick kvinnan hjälp av en smed som gjöt en järnfallos som kvinnan förde upp och demonen bet på, varpå hans tänder förstördes och han lämnade hennes kropp för gott. Penis- och fertilitetsfestivalen som hålls den första söndagen i april varje år har blivit ett stort folkjippo med såväl japanska som utländska besökare, och benämns ofta som en av de ”konstigaste” festivalerna i världen i olika artikelserier.

penisfestivaljapan2.jpg
penisfestivaljapan.jpg
penisfestivaljapan9.jpg
penisfestivaljapan5.jpg
penisfestivaljapan10.jpg
penisfestivaljapan3.jpg
penisfestivaljapan6.jpg
penisfestivaljapan7.jpg
penisfestivaljapan8.jpg
penisfestivaljapan11.jpg