Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Plommonträd

ume3.jpg

I helgen startade årets Ume Festival – plommonfestival – i parken Koishikawa Kōrakuen, 小石川後楽園, i Tokyo. Samma park som i december brann i rött, fylls nu med djupt rosa och vita blommor, som förväntas stå i blom februari ut.

Plommonblommorna, eller ume no hana som de heter på japanska, är inte lika kända som körsbärsblommorna som slår ut i slutet av mars / början av april, men de har spelat en viktig roll i japansk kultur i århundraden.

Under sommaren plockas sedan frukterna, en surare variant än våra svenska plommon, för att sedan bli inlagda som pickles, och för att göras till plommonvin – umeshu – som är en söt favoritdryck bland japanerna.

ume7.jpg
ume5.jpg
ume2.jpg
ume6.jpg
ume4.jpg
ume1.jpg

[Bilderna är tagna för ett år sedan vid ungefär samma tidpunkt]