Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Stjärnbelönad yakitori på Ranjatai

Ranjatai.jpg

Den lilla yakitorirestaurangen Ranjatai i stadsdelen Jimbocho i Tokyo utmärker sig med sin noga komponerade meny uppbyggd på frigående Hinai-kyckling (tänk er waygubiffens motsvarighet när det kommer till fågelkött). Måltiden inleds med en cremebrulé gjord på kycklinglever. Därefter serveras yakitorin, grillade kycklingspett, en efter en på vackra tallrikar. Här tas alla delar av kycklingen tillvara, bröst och lår varvas med hjärta, lever och skinn. Ägg står även i fokus. En prisvärd och autentisk upplevelse, där man från bardisken eller ett av restaurangens två bord kan följa kockens passionerade matlagning i mitten av rummet, tillsammans med ett glas japansk saké. Bokning görs via telefon, och avsmakningsmenyn kostar runt 300kr per person.

Ranjatai3.jpg
Ranjatai2.jpg
Ranjatai5.jpg
Ranjatai4.jpg