Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ät middag hos främlingar – gå på en Supper Club

grubclub_vivian.jpg

Efter rekommendation från engelska vänner var vi igår för första gången på en supper club. Konceptet går ut på att du istället för att äta mat på restaurang går på middag hemma hos eller i en annan spännande lokal som hyrts av en kock – och sätter dig runt bordet med en 10 andra personer som också tilltalats av kvällens meny. Ofta är det BYOB (bring your own beverage) och gästerna får själva ta med sig vad de tänkt dricka till middagen.

Vi bokade via tjänsten Grub Club som förmedlar flera supper clubs varje vecka och som de beskriver med sin slogan: ”It’s like a restaurant, just better. Innovative Menus from Michelin Level Chefs in Cool Spaces all over London.”

Vårt val föll på Malaysian Home Cocking som kocken Vi Vian, tidigare restaurangägare i Spanien, stod för i sitt industriella hem i östra London. Temat var malaysisk familjemiddag, och vi fick smaka på allt från stingrocka som tillagats i bambublad till Beef Rendang och Teh Tarik. Vi fick också höra Vi Vian dela med sig av anekdoter från när hon lärt sig laga de olika rätterna, allt från att hennes mormor älskade att pickla mango till hur hon under åren hon drev restaurang i en liten by på Mallorca i Spanien utmanade lokalbefolkning med helt nya smaker och recept. Kostnaden för just denna kväll var £33 per person.

Konceptet med supper clubs växer i London, och erbjuder en lite mer personlig tvist på middagsupplevelsen. Dessutom får du många nya bekantskaper runt middagsbordet; igår dinerade vi med folk från England, Wales, Malaysia, Nya Zeeland och Colombia.

grubclub_vivian_stingray.jpg

Stingrocka på malaysiskt vis.