bao_london.jpg

Bao i SOHO specialiserar man sig, inte helt oväntat, på den taiwanesiska ångkokta bröddumplingen bao som är en populär snack i Taiwan, oftast fylld med fläskfärs och jordnötter. Den lilla restaurangen har bara plats för 32 personer, och kön ringlar sig alltid lång utanför den grafiskt snygga shoppen på Lexington Street. Det tog oss en timme innan vi fick komma in och äta oss mätta på baos och andra taiwanesiska smårätter som ankhjärta, friterad kyckling och pilgrimsmussla – som sedan sköljdes ned med jordnötsmjölk och te. Det går även att beställa en glassfylld bao till efterrätt. Servicen är på topp och redan i kön går servitriserna runt och tar öl- och dryckesbeställningar som du sedan kan dricka ute på gatan i väntan på att få bord.

Senare i juni öppnar Baos andra shop uppe i Fitzrovia, precis norr om Oxford Street. Det går även att köpa Baos på deras lilla Bao Bar på Netil Market, men enbart mellan 12 – 15 på lördagar.

Tips: om du vill äta på Bao i SOHO, kom lite innan restaurangen öppnar (vilket är vid 12:00 för lunch och vid 17:30 för middag) och köa för att komma in på första sittningen.

bao_soho_Queue.jpg
bao_soho_food.jpg
bao_soho_interior.jpg