Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ser Wong Fun – ormrestaurang i Hong Kong

serwongfun4.jpg

För att hålla sig varma om vintern är soppa med strimlad orm en lyxig favorit hos Hong Kong-borna. Ser Wong Fun på Hong Kong island, invid Central–Mid-Levels escalator, har funnits i 125 år och bjuder på ett imponerande urval av ormrätter. Allt från den populära ormsoppan, ”snake banquet bowl”, till friterad orm med allt från sparris eller selleri till krabbkött och äggvita.

Inne på restaurangen trängs sällskapen tillsammans runt runda bord och varmt te dricks glatt som måltidsdryck medan skålar med mat skickas runt mellan familjemedlemmar och läggs upp på tallrikarna.

– Ni kan få smaka lite av min mat, om jag får två bitar orm av er, säger kvinnan som sitter intill oss runt vårt bord när vår friterade orm kommer in.

Vi bjuds på att smaka friterad fiskkaka och pak choi med nudlar. Våra egna ormrätter påminner om kyckling, men med en lite segare konsistens.

Ormsoppan kostar runt en hundralapp, medan den friterade ormen med sparris slutar på runt 500kr. För den lite mindre äventyrliga finns även andra, mindre okonventionella rätter på menyn.

Läs mer om Ser Wong fun på restaurangsajten Open Rice.
Adress: 46-48 Cochrane St., Central, Hong Kong Island.

serwongfun3.jpg
serwongfun.jpg

"Fried sliced snake with asparagus"

serwongfun5.jpg

"Assorted snake banquet – bowl"

serwongfun2.jpg