Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Två kvarterskrogar i Rom

Jag lovade i ett tidigare inlägg att återkomma med tips från Spanien och Italien, där jag tillbringade sommaren. Några tips från min favoritstad Rom måste jag så klart ha med. Jag har ju den stora turen att ha en syster och en svåger som är lokalbor och som tar med mig till sina smultronställen. Stadsdelen Prati där de bor ligger bara ett stenkast från Vatikanen. Precis som i resten av stan kryllar det av turister där och om man är en tillfällig besökare kan det vara svårt att hitta till de där riktigt genuina restaurangerna. Men här kommer två pärlor som du absolut inte får missa:

DSC01245-001.jpg

Avslappnad stämning på Trattoria Da Dantes uteservering

Trattoria Da Dante (Adress: Via Monte Santo 36/a), serverar klassiker från det italienska köket, som till exempel pasta carbonara och cotoletta alla bolognese (kalvfilé med köttfärssås). Restaurangen är en mötesplats för kvarterets invånare, men även för artister och tevefolk, eftersom RAI:s studier ligger i närheten och stället har öppet sent på kvällarna. Räkna med att få betala cirka 60 euro per person för en middag inklusive vin. Få matupplevelser slår Da Dantes trottoarservering en ljummen sommarkväll.

DSC01209-001.jpg

En klassisk förrätt: pane, burro e alici (bröd, smör och ansjovis), att något så enkelt kan vara så gott!
DSC01210-001.jpg

Parmaskinka och buffalomozzarella. På Trattoria Da Dante räcker förrätterna till många.

Terno Secco (Adress: Via Andrea Doria 16) är en trevlig kvarterskrog med rejäla portioner och bra service. Teven står på i ett hörn och ingen blir sur när treåringen ger sig iväg på upptäcksfärd i salongerna. Här finns traditionella pastarätter och pizza från cirka 10 euro. Räkna med cirka 40 euro per person för en hel middag (förrätt, huvudrätt och kaffe) med vin. Stället har en trevlig uteservering.