Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Världens godaste frukost

På helgmorgnar stiger min underbara (och morgonpigga) man upp först av alla och smiter ner till bageriet på hörnan för att köpa nygräddade medialunas.

Medialunas, spanska för halvmånar,är Argentinas egna croissanter. De finns i versionerna medialunas de grasa, bakade med fett, eller medialunas de manteca, gjorda på smör. Inget bakverk i världen slår en medialuna som nyss plockats ut ur ugnen på ett riktigt bra bageri: gyllengul, frasig och fyllig på samma gång.

medialunas.jpg

Finns det något bättre sätt att börja söndagsmorgonen på än det här?

Om man googlar på ”stans bästa medialunas” så får man upp träffar på hur många topplistor som helst. På lunchrasterna på jobb är ett ständigt återkommande samtalsämne vilket ställe som har de bästa bakverken, pizzorna eller pirogerna. Argentinarna är livsnjutare och traditionella när det gäller maträtter och sötsaker. Många bagerier och pizzerior i Buenos Aires har funnits sedan början av 1900-talet och varken recept eller utbud har förändrats särskilt mycket under årens lopp. Varje Buenos Airesbo har sina egna favoriter, i somliga fall ställen där familjen har handlat i flera generationer. Själv gillar jag croissanterna på Confitería Piazza, på hörnet mellan gatorna Luis Saenz Peña och Avenida de Mayo. Här kan du både fika på plats och köpa med dig godsaker hem från bageriet. Det är kanske inte den nyttigaste frukosten, men definitivt den godaste.