Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Topless i riksdagen

0013020790.jpg

Jag kan inte låta bli att tillfälligt bryta bloggpausen för att lägga upp den här härliga bilden på rigsdagsledamoten Victoria Donda, som ammar sin 8 månader gamla dotter mitt under ett riksdagssammanträde. Bilden spreds som en löpeld i sociala medier och hennes offentliga ammande blev snabbt en snackis i Argentina.

Victoria hävdar att hon inte hade planerat att plocka fram bröstet i riksdagen, utan att hon gav barnet mat för att det var hungrigt. Andra menar att hennes agerande var ett smart drag för att bana väg för det lagförslag som hon presenterade i dagarna, under den pågående Världsamningsveckan. För att främja amningen föreslår Victoria att man ska utöka mammaledigheten (som idag bara är tre månader lång) och skapa amningsrum på arbetsplatser inom både den offentliga och privata sektorn.

Vare sig Victorias bara bröst i riksdagen var politisk strategi eller bara utfodring av hungrig bebis så lyckades hon väcka debatt kring frågan om hur svårt det är för många kvinnor att kombinera yrkesliv med amning. Heja Victoria!