Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hösten när den är som bäst

20160507_132850.jpg

Vackert träd i Ingeniero Maschwitz.

Det har varit lite bloggtorka härinne på sistone. Mycket jobb, intensivt vabbande och en dunderförkylning är några av anledningarna som har hållit mig borta från bloggen ett tag. Men nu är jag tillbaka på spåret igen, med lite höstbilder från området kring Ingeniero Maschwitz, drygt 5 mil från Buenos Aires.

Ni som har läst bloggen ett tag har säkert inte missat att hösten är min absoluta favoritårstid i Argentina. Man får äntligen ta av sig sandalerna, som blivit uppslitna efter att ha suttit på i nästan sex månader och plocka fram boots och tjocka tröjor. Morgnar och kvällar kan vara lite kyliga, men mitt på dagen är vädret ofta fantastiskt och man kan sitta ute i solen och äta lunch eller dricka kaffe. En perfekt årstid att besöka Buenos Aires, eftersom man slipper den fuktiga sommarhettan och det brukar regna mindre än på våren.

20160507_132315.jpg

A walk in the park. Hösten är enligt denna bloggare världens bästa promenadårstid.

Trots att det vi den senaste veckan varit riktigt vinterväder med argentinska mått mätt (det vill säga bara ett par grader på morgonen), så bjöd helgen på underbart höstväder. Perfekt för en promenad en bit utanför storstaden och för att grilla, något som hör alla årstider till i Argentina.

20160507_143557.jpg

Här grillas chorizo, morcilla (blodkorv), bifes de chorizo (ryggbiff) och min favorit, osten provoleta.
20160507_143632.jpg

Papas y huevo (potatis och ägg), ett klassiskt tillbehör till asadon. Enkelt och supergott. Koka potatis i bitar och blanda med ett eller två kokta ägg, skurna i bitar. Blanda i salt, vinäger och olivolja, efter smak. Avnjut ljummen.