Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Värmebölja

En skoputsare i Microcentro tar en siesta i värmen. Foto: Romina Oliveto

Det har varit den varmaste februarimånaden i mannaminne, eller åtminstone så långt mitt minne räcker efter snart 14 år i Buenos Aires. Runt 40°C har ”sensación térmica”, den termiska känslan, varit de senaste två veckorna.

Begreppet termisk känsla används på grund av Buenos Aires höga luftfuktighet, vilken gör att det för det mesta känns varmare eller kallare än vad det egentligen är. Här är det känslan som räknas, inte den egentliga temperaturen.

Nordliga vindar och hög luftfuktighet gör att det har varit outhärdligt varmt i Buenos Aires. Precis som varje sommar, när alla har air condition på samtidigt överbelastas elnätet och strömmen går. Idag är 5000 hushåll fortfarande utan el.

Nä, nu vill jag ha ett riktigt sommarregn, sådär som det bara regnar på film och i Buenos Aires på sommaren. Himlen öppnar sig bokstavligen talat, varje droppe tycks väga flera kilon och man blir genomblöt på tre sekunder. Och sedan lite höst! Väderleksprognosen lovar oväder på torsdag, men sommaren lär nog hålla i sig ett tag till.