Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

An Old Monk in an Ambassador in the rain

Av Posted on Inga taggar 0
Cherrapunji.jpg

Den efterlängtade och älskade indiska monsunen fick hemska proportioner när över 800 människor omkom i jordskred och översvämningar i indiska Himalaya häromdagen.

Men regn gör vanligtvis gott för människan och naturen. Utan regn inget liv på planeten jorden. Och så skapar regn vemod och romantiska känslor oh en atmosfär av befrielse som många roman- och deckarförfattare och filmregissörer utnyttjat genom åren. Hur många gånger har du inte sett pojke och flicka kyssas i hällande regn. Regnet är den förlösande bekräftelsen på explicit lycka efter en lång tid av inneslutna begär. Boom! Gärna saluterad av en rejäl åskknall.

När jag besökte indiska Cherrapunji, världens regnigaste by, för några år sedan regnade det konstant. Sing-a-song-writern Stellan Wahlström var med på resan i en skraltig Ambassador-taxi på väg mot vännerna Zac O Yeahs och Anjum Hasans bröllop. En resa som avslutades med att vi genomblöta och frusna värmde oss med den lokala romen Old Monk. Om detta skrev Stellan en låt som bildsattes med Vagabondfotografen Mikael Lindströms bilder.

Först kom regnet, sedan bröllopet.

Njut:

Indienbockerx3.jpg

En kärlekshistoria utan regn: New Delhi-Borås. En guidebok till både regn och sol: Indien – personlig guide. Och en reportagebok om allt mellan himmel och jord: Indien – elefanten som började dansa. Tre perfekta sommarpresenter.