Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Följ med till Calcutta, Orissa och Bombay

Av Posted on Inga taggar 0
Athmallik_1.jpg

I november leder jag en märkvärdig resa till Indien. Välkomna att följa med är alla ni Vagabondläsare. Men redan nu på torsdag kväll kan du komma och lyssna på ett föredrag om och se bilder från resan.

Resan börjar i en megastad och slutar i en annan. Däremellan vistas vi verklighetens version av Djungelboken.

Vi landar i Calcutta (Kolkata) mitt under den hinduiska ljusfestivalen divali. Räkna med processioner, fyrverkerier och en atmosfär laddade med glädje på Calcuttas gator, staden som är Indiens kulturella huvudstad med hundratals litterära tidskrifter och bokförlag.

Efter Calcutta åker vi till delstaten Orissa (Odisha). Här stannar vi i strand- och pilgrimsorten Puri innan vi tar jeepen in i djungeln till den alldeles vanliga byn Binkej i före detta kungadömet Athmallik. Fast alldeles vanlig är den inte. Här växte PK Mahanandia upp. PK, eller Pikej som han kallas, är huvudpersonen i min nya dokumentärroman, New Delhi-Borås. Med som ciceron har jag svenska Lotta von Schedvin, kvinnan som Pikej cyklade 700 mil för att återförenas med. Pikej och Lotta stödjer biståndsprojekt i området, bland annat en skola för fattiga flickor från stamfamiljer, en skola som vi besöker.

Resan avslutas i moderna och kontrastfyllda Bombay (Mumbai) där vi besöker såväl slummen som aktiebörsen och Bollywoods filmstudior.

Föredraget
När? Torsdag 11 april kl 18.30-19.45.
Kostar? Nej, föredraget är gratis, men föranmäl att du kommer till Världens Resor på 08-669 55 25 eller info@varldensresor.se.
Var? Studieförbundet Vuxenskolan Anna Whitlock, Eriksbergsgatan 8B, vån 6, Ejebysalen i Stockholm, t-bana Östermalmstorg.

Resan
Indienresan går 2-14 november 2013. Här kan du anmäla dig till resan!