Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Res med mig!

resa_indien_huvudbild.jpg

Imorgon kväll – onsdag 30 september – ska du bege till Etnografiska museet i Stockholm för att lyssna på mig och PK Mahanandia när vi berättar om New Delhi–Borås och den osannolika berättelsen om PK:s cykelresa till kärleken i Sverige. Missa inte chansen att se och höra PK på scen – en riktig scenpersonlighet! Mer info om framträdandet på Etnografiska museets sajt.

Och onsdag 25 november kan du ta dig till Bio Victoria på Södermalm i Stockholm för att lyssna på mig när jag berättar om hur du på bästa sätt reser runt i Indien. Visar fina bilder på stor bioduk gör jag också. Läs mer om det evenemanget här!

Vill du inte bara lyssna på mitt prat på en scen i Stockholm, utan resa med mig i Indien? Kolla då in den här resan som avgår 30 januari nästa år:

Udaipur.jpg

I sagolika Udaipur spelades James Bond-filmen Octopussy in.

Gudomliga Indien med Per J Andersson
Djup inblick
i Indiens rika kultur och historia. Britternas New Delhi med pampiga regeringsbyggnader och breda paradgator, mogulernas Old Delhi med den stora moskén Jama Masjid och folklivet i gränderna. De fromma hinduiska pilgrimernas stad Varanasi vid Gangesfloden där vi ska uppleva den förtätade stämningen under soluppgången när pilgrimerna tar sitt rituella bad i Ganges och under en articeremoni vid floden.

Agra med världens mest kända och kanske vackraste byggnad – Taj Mahal – och den fascinerande övergivna huvudstaden Fatehpur Sikri.

I nationalparken Ranthambore ger vi oss ut på tigerspaning och hoppas förstås möta en eller flera av de tigrar som finns här. Därefter till delstaten Rajasthans huvudstad Jaipur där vi rider elefant upp till det grandiosa Amber Fort.

Sedan vidare ner söderut till Pushkar och charmfulla Udaipur. Läs mer om resan här!

James Bond-filmen Octopussy, som hade premiär 1983, spelades in Udaipur med Roger More i – med autoriskha-jakt i basaren och simtur ut till Lake Palace Hotel mitt i stadens sjö: