Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Reseföredrag om Indien

Junagadh_moske.jpg

Moské i staden Junagadh i delstaten Gujarat. Foto: Per J Andersson

Ska du resa till Indien nästa vinter? Har du frågor och funderingar om hur, var och när?

Kom då och lyssna på mig … inte nu, inte snart, men onsdag 25 november (2015) på biografen Victoria på Götgatan på Södermalm i Stockholm, då jag berättar om världens näst folkrikaste land. Hör om Kerala och Rajasthan, lyxhotell och slumområden, myllrande basarer och fridfulla flodfärder, djungler med tigrar och berg med kardemummabuskar.

Om några år beräknas Indiens ekonomi vara den tredje största i världen; tillväxten är rekordhög, börsen stiger med raketfart, liksom rymdprogrammet. Moderniseringen till trots har Indien ett motståndskraftigt kulturellt och socialt arv, på gott och ont. Även om det berättar jag.

Det blir förstås både anekdoter, tips och bilder från mångfalden, historien, kulturen, maten och sevärdheterna.

Onsdag 25 november kl 18.30.
Biljett: 190 kr.
[b]Boka biljett redan nu. Ring 08-679 03 74. Det brukar snabbt bli fullbokat, så dröj inte med bokningen (du betalar först på plats i november).

Kamelman.jpg

I januari varje år arrangeras ökenfestival i staden Jaisalmer i den stora indiska öknen i delstaten Rajasthan. Foto: Per J Andersson

Kerala_backwater.jpg

På sjöarna, floderna och kanalerna – the backwater – mellan risfälten i delstaten Kerala kan du åka båt och göra strandhugg i byarna. Foto: Per J Andersson