Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

För den som reser är världen vacker – nu har boken kommit från tryck

Av Posted on Inga taggar 0

bokenfra%cc%8antryck

Hurra! Nu har den kommit från tryck.I min nya bok För den som reser är världen vacker (Ordfront förlag) funderar jag över olika aspekter på resandet. Ibland är det äventyret som lockar. Andra gånger det ovana, bisarra eller uppskakande. Själv älskar jag att släppa förtöjningarna och ge mig ut i verkligheten bortom turistorterna – och vad som händer då skriver jag om i boken.

Sedan våra förfäder klättrade ner från träden har mänskligheten under större delen av sin historia befunnit sig i rörelse, flyttat omkring, jagat och samlat, levt som nomader, om än inte alltid frivilligt.

Blir man en bättre, mer vidsynt människa av att resa mycket? Lär man sig förstå världen bättre? Vad innebär det att kasta sig ut i det okända, att återvända till ett tidigare resmål, att resa tvångsmässigt och få en psykiatrisk diagnos på att man har ett sjukligt resebegär, eller med nostalgin som drivkraft, ensam eller i sällskap – och att komma hem?

Om alt detta skriver jag i en bok som hoppas ska vara inspiration för fler oförvägna resor på egen hand i verkligheten och färre allinclusivesemestrar i staketomgärdade låtsasvärldar.

Läs den här Vagabondkrönikan, ”Resandet gör dig socialt kompetent”, för att få ett smakprov på mina tankegångar om resandet.

Boken släpps i bokhandeln vid årsskiftet, men finns att beställa redan nu på Bokus och Adlibris. Här står det mer om boken på Ordfronts sajt. Och är du journalist eller bokbloggare och vill ha ett rec ex finns den att få redan nu. Kontakta i så fall Jenny Bjarnar på Ordfront.